អ្នកអាចយកផ្លែទាប ទៅធ្វើជា ការ៉េម , ទឹកដោះគោ , ទឹកផ្លែឈើ … ព្រោះវា រសជាតិ ដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ហើយបាននូវផ្តល់អត្ថប្រយោជន៏យ៉ាងច្រើនចំពោះសុខភាព។ វាមានផ្ទុក នូវសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន ដូចជា៖ សារធាតុខនិជ, វីតាមីន , ជាតិសរសៃ និង ប្រូតេអ៊ីន។ ខាងក្រោមនេះនឹងបង្ហាញអំពី បរិមាណសារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងផ្លែទាប១ផ្លែ៖
– ជាតិម៉ាញ៉េស្យូម ៥២.៥០ក្រាម (១៣ % )
– ទីមីន ០ .២៧៥ក្រាម (១៨% )
– ហ្វូឡេត (Folate ) ៣៥ .០០ក្រាម (៩% )
– ជាតិសរសៃ ១១ក្រាម (៤៤ % )
– ជាតិដែក ១ .៥០mg (៨ % )
– ជាតិប៉ូតាស្យូម ៦១៧ .៥០mg (១៣ % )
– នីស៊ីន (Niacin ) ២ .២០៨mg (១១ % )
– វីតាមីន B 6 ០. ៥mg (២៥% )
– វីតាមីន C ៩០ . ៨mg (១៥១ % )
– ទង់ដែង ០. ២១៥mg (១១ % )
អត្ថប្រយោជន៏សុខភាពទាំង ១៣យ៉ាងដែលបានពីផ្លែទាប
ជួយរក្សាកម្រិត ជាតិស្ករ
អាហារ និងឱសថ នៅសហរដ្ឋអាមេរិចចម្រាញ់ចេញពីផ្លែទាប ៣៨ក្រាមសម្រាប់មនុស្សប្រុសពេញវ័យ និង ២៥ក្រាមសម្រាប់មនុស្សស្រីពេញវ័យ។ ដោយសារអាហារនេះសំបូរទៅដោយ ជាតិសរសៃ ដូច្នេះវា អាចជួយកាត់បន្ថយជាតិស្ករ ជួយកាត់បន្ថយ ភាពគ្រោះថ្នាក់នៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមទាំង ២ប្រភេទ។ ហេតុនេះ ហើយអ្នកអាចាប់ផ្តើម ពិសារផ្លែទាប ដើម្បី ការពារសុខភាពរបស់អ្នក។
សុខភាពបេះដូង
ជាការពិតណាស់ ផ្លែទាប សំបូរទៅដោយ វីតាមីន B 6 អាចជួយការពារការកើនឡើង នៃ homocysteine ដែលទាក់ទងនឹងជំងឺបេះដូង និង ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។
ជួយរក្សាកម្រិត វីតាមីន Bផ្សេងទៀត នៅក្នុង រាងកាយ
ផ្លែទាបនេះក៏សំបូរទៅដោយវីតាមីន B 2 ដែលមានតួនាទីជួយរក្សាកម្រិត វីតាមីនជាច្រើន នៅក្នុង រាងកាយ ព្រោះវាមានសារៈសំខាន់ ជួយឲ្យ មុខងារក្នុងរាង កាយមានភាពរីកចម្រើន លូតលាស់ បានល្អ។
ជួយកាត់បន្ថយកម្រិតសម្ពាធឈាម
ផ្លែទាបក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុប៉ូតាស្យូមដែលអាចជួយរក្សា កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ព្រោះវារក្សាកម្រិតជាតិសូដ្យូម នៅក្នុង សរីរាង្គ។
ការពារពីជំងឺហឺត
ផ្លែទាបមិនត្រឹម តែសំបូរជាតិប៉ូតាស្យូម តែមួយមុខប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ សំបូរទៅដោយ សារធាតុម៉ាញ៉េស្យូម , វីតាមីន C និងB 6 ។ វីតាមីន Cអាច ជួយកាត់បន្ថយអត្រា គ្រោះថ្នាក់នៃជំងឺហឺត ព្រោះវាជួយ ប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្ម ព្រមទាំងជាសារធាតុប្រឆាំង នឹងការរលាក។ ម្យ៉ាងវិញទៀត វីតាមីនB6 អាចជួយ ការពារការរលាកបំពង់ ទងសួត។
ជួយរក្សាសុខភាព ក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត
អរម៉ូនទីរ៉ូអ៊ីតមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់ ក្នុង ការជួយការពារសុខភាពក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត។
ជួយផ្តល់ថាមពល ឲ្យរាងកាយ
ស្ករត្រូវ បានបំលែងទៅជាថាមពល ដោយសារជំនួយពីសារធាតុ Thiamin ដ៏សំខាន់។ នេះជាមូលហេតុដែលរាល់ពេលអ្នកអស់កម្លាំង អ្នកគួរតែពិសារផ្លែទាប ព្រោះវា សំបូរទៅ ដោយសារ ធាតុ Thiamin។
ជួយឲ្យឆ្អឹងរឹងមាំ
ប្រសិនបើអ្នកចង់ឲ្យសុខភាពឆ្អឹង រឹងមាំល្អ អ្នកត្រូវទទួល ទានជាតិកាល់ស្យូម និងម៉ាញ៉េស្យូម។ ហើយផ្លែទាប នេះសំបូរទៅដោយសារធាតុខនិជទាំងនេះ។
ជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិកូឡេស្តេរ៉ុល
ផ្លែទាបក៏សំបូរទៅដោយ សារធាតុ niacin ដែលជាធម្មតាជាវីតាមីន B ហើយវាជួយបង្កើនសារធាតុកូឡេស្តេរ៉ុលល្អៗឡើងមក។
ការពារពីបញ្ហាកើតមានចំពោះ ទារកក្នុងផ្ទៃ
សារធាតុ Folate ឬវីតាមីន B 9 ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៏ដល់គភ៌ ក៏ដូចជាជួយ ការពារបញ្ហា បំពង់ប្រសាទរបស់ទារក។
ជួយរក្សាសុខភាព សក់ និង ស្បែក
ប្រសិនបើអ្នកចង់មានសម្រស់ស្បែក និង សក់ស្រស់ស្អាត អ្នកគួរតែ ទទួលទានផ្លែទាប ឲ្យបានច្រើន ព្រោះវា សំបូរទៅដោយ វីតាមីន A។ ហើយអ្នកក៏អាច ប្រើក្រែមចម្រាញ់ពីផ្លែទាប លាបលើ បញ្ហា ស្បែក ដើម្បីព្យាបាល។
ជំនួយភ្នែក
វីតាមីន A ក៏អាចជួយការពារភ្នែក របស់អ្នក បាន ផងដែរ ព្រោះវា មានសារធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្ម។ ហើយវាក៏អាចជួយការពារគ្រាប់ភ្នែកពីវិទ្យុសកម្ម ផងដែរ។
ជួយការពារ ពីជំងឺខ្វះឈាម
ផ្លែទាបនេះផងដែរ ក៏សំបូរទៅដោយជាតិដែក ដែលជាសារធាតុខនិជដ៏សំខាន់សម្រាប់បង្កើតកោសិកាឈាមក្រហម។ ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នក ពិសារវាឲ្យបានទៀងទាត់ នោះអ្នកនឹងមិនអាច ប្រឈមមុខនឹងបញ្ហាខ្វះឈាម.
– ជាតិម៉ាញ៉េស្យូម ៥២.៥០ក្រាម (១៣ % )
– ទីមីន ០ .២៧៥ក្រាម (១៨% )
– ហ្វូឡេត (Folate ) ៣៥ .០០ក្រាម (៩% )
– ជាតិសរសៃ ១១ក្រាម (៤៤ % )
– ជាតិដែក ១ .៥០mg (៨ % )
– ជាតិប៉ូតាស្យូម ៦១៧ .៥០mg (១៣ % )
– នីស៊ីន (Niacin ) ២ .២០៨mg (១១ % )
– វីតាមីន B 6 ០. ៥mg (២៥% )
– វីតាមីន C ៩០ . ៨mg (១៥១ % )
– ទង់ដែង ០. ២១៥mg (១១ % )
អត្ថប្រយោជន៏សុខភាពទាំង ១៣យ៉ាងដែលបានពីផ្លែទាប
ជួយរក្សាកម្រិត ជាតិស្ករ
អាហារ និងឱសថ នៅសហរដ្ឋអាមេរិចចម្រាញ់ចេញពីផ្លែទាប ៣៨ក្រាមសម្រាប់មនុស្សប្រុសពេញវ័យ និង ២៥ក្រាមសម្រាប់មនុស្សស្រីពេញវ័យ។ ដោយសារអាហារនេះសំបូរទៅដោយ ជាតិសរសៃ ដូច្នេះវា អាចជួយកាត់បន្ថយជាតិស្ករ ជួយកាត់បន្ថយ ភាពគ្រោះថ្នាក់នៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមទាំង ២ប្រភេទ។ ហេតុនេះ ហើយអ្នកអាចាប់ផ្តើម ពិសារផ្លែទាប ដើម្បី ការពារសុខភាពរបស់អ្នក។
សុខភាពបេះដូង
ជាការពិតណាស់ ផ្លែទាប សំបូរទៅដោយ វីតាមីន B 6 អាចជួយការពារការកើនឡើង នៃ homocysteine ដែលទាក់ទងនឹងជំងឺបេះដូង និង ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។
ជួយរក្សាកម្រិត វីតាមីន Bផ្សេងទៀត នៅក្នុង រាងកាយ
ផ្លែទាបនេះក៏សំបូរទៅដោយវីតាមីន B 2 ដែលមានតួនាទីជួយរក្សាកម្រិត វីតាមីនជាច្រើន នៅក្នុង រាងកាយ ព្រោះវាមានសារៈសំខាន់ ជួយឲ្យ មុខងារក្នុងរាង កាយមានភាពរីកចម្រើន លូតលាស់ បានល្អ។
ជួយកាត់បន្ថយកម្រិតសម្ពាធឈាម
ផ្លែទាបក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុប៉ូតាស្យូមដែលអាចជួយរក្សា កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ព្រោះវារក្សាកម្រិតជាតិសូដ្យូម នៅក្នុង សរីរាង្គ។
ការពារពីជំងឺហឺត
ផ្លែទាបមិនត្រឹម តែសំបូរជាតិប៉ូតាស្យូម តែមួយមុខប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ សំបូរទៅដោយ សារធាតុម៉ាញ៉េស្យូម , វីតាមីន C និងB 6 ។ វីតាមីន Cអាច ជួយកាត់បន្ថយអត្រា គ្រោះថ្នាក់នៃជំងឺហឺត ព្រោះវាជួយ ប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្ម ព្រមទាំងជាសារធាតុប្រឆាំង នឹងការរលាក។ ម្យ៉ាងវិញទៀត វីតាមីនB6 អាចជួយ ការពារការរលាកបំពង់ ទងសួត។
ជួយរក្សាសុខភាព ក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត
អរម៉ូនទីរ៉ូអ៊ីតមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់ ក្នុង ការជួយការពារសុខភាពក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត។
ជួយផ្តល់ថាមពល ឲ្យរាងកាយ
ស្ករត្រូវ បានបំលែងទៅជាថាមពល ដោយសារជំនួយពីសារធាតុ Thiamin ដ៏សំខាន់។ នេះជាមូលហេតុដែលរាល់ពេលអ្នកអស់កម្លាំង អ្នកគួរតែពិសារផ្លែទាប ព្រោះវា សំបូរទៅ ដោយសារ ធាតុ Thiamin។
ជួយឲ្យឆ្អឹងរឹងមាំ
ប្រសិនបើអ្នកចង់ឲ្យសុខភាពឆ្អឹង រឹងមាំល្អ អ្នកត្រូវទទួល ទានជាតិកាល់ស្យូម និងម៉ាញ៉េស្យូម។ ហើយផ្លែទាប នេះសំបូរទៅដោយសារធាតុខនិជទាំងនេះ។
ជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិកូឡេស្តេរ៉ុល
ផ្លែទាបក៏សំបូរទៅដោយ សារធាតុ niacin ដែលជាធម្មតាជាវីតាមីន B ហើយវាជួយបង្កើនសារធាតុកូឡេស្តេរ៉ុលល្អៗឡើងមក។
ការពារពីបញ្ហាកើតមានចំពោះ ទារកក្នុងផ្ទៃ
សារធាតុ Folate ឬវីតាមីន B 9 ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៏ដល់គភ៌ ក៏ដូចជាជួយ ការពារបញ្ហា បំពង់ប្រសាទរបស់ទារក។
ជួយរក្សាសុខភាព សក់ និង ស្បែក
ប្រសិនបើអ្នកចង់មានសម្រស់ស្បែក និង សក់ស្រស់ស្អាត អ្នកគួរតែ ទទួលទានផ្លែទាប ឲ្យបានច្រើន ព្រោះវា សំបូរទៅដោយ វីតាមីន A។ ហើយអ្នកក៏អាច ប្រើក្រែមចម្រាញ់ពីផ្លែទាប លាបលើ បញ្ហា ស្បែក ដើម្បីព្យាបាល។
ជំនួយភ្នែក
វីតាមីន A ក៏អាចជួយការពារភ្នែក របស់អ្នក បាន ផងដែរ ព្រោះវា មានសារធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្ម។ ហើយវាក៏អាចជួយការពារគ្រាប់ភ្នែកពីវិទ្យុសកម្ម ផងដែរ។
ជួយការពារ ពីជំងឺខ្វះឈាម
ផ្លែទាបនេះផងដែរ ក៏សំបូរទៅដោយជាតិដែក ដែលជាសារធាតុខនិជដ៏សំខាន់សម្រាប់បង្កើតកោសិកាឈាមក្រហម។ ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នក ពិសារវាឲ្យបានទៀងទាត់ នោះអ្នកនឹងមិនអាច ប្រឈមមុខនឹងបញ្ហាខ្វះឈាម.
No comments:
Post a Comment