ជំងឺរបេងគឺជាជំងឺឆ្លងខ្លាំង និងបង្កឡើងដោយបាក់តេរីដែលបង្ករោគក្នុងសួត។ វាក៏ប្រហែលជារាលដាលទៅកន្លែងផ្សេងៗទៀតនៃរាងកាយបានតាមរយៈចរន្តឈាម និងកូនកណ្តុរ។ ដោយសារតែហេតុផលទាំងនេះហើយ យកល្អដើម្បីឱ្យច្បាស់នោះគួរតែឱ្យគ្រូពេទ្យពិនិត្យ និងព្យាបាលទៅនៅពេលសង្ស័យថាកើតជំងឺរបេង។
ក្រៅពីការប្រើថ្នាំ និងវិធីសាស្ត្រផ្សេងៗទៀតសម្រាប់ព្យាបាលនោះ យើងមានវិធីព្យាបាលដោយខ្លួនឯងមួយចំនួនដែរ ដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការព្យាបាលជំងឺរបេងនេះ។ មនុស្សម្នាក់ដែលមានការបង្ករោគនៅសួតក៏ប្រហែលជាត្រូវការផ្លាស់ប្តូររបបអាហារដែលអាចជួយពួកគេស្រួលបួលពីជំងឺវិញ។
បើសិនជាអ្នកមានជំងឺរបេង ឬមនុស្សជាទីស្រឡាញ់អ្នកកំពុងតែកើតជំងឺនេះមែន អ្នកគួរអានអត្ថបទនេះហើយ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាវិធីសាស្ត្រមួយចំនួនដែលអ្នកអាចលុបបំបាត់ជំងឺរបេងបានតាមបែបធម្មជាតិ។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ យកល្អគួរតែចាំថា ការព្យាបាលដោយខ្លួនឯងខាងក្រោមនេះគួរតែប្រើបន្ថែមក្នុងពេលទទួលយកការព្យាបាលពីគ្រូពេទ្យរួច។
ខ្ទឹមស
វាគ្មានអ្វីជាអាថ៌កំបាំងឡើយ ខ្ទឹមសមានសមាសធាតុជាថ្នាំប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី។ នេះហើយគឺជាមូលហេតុដែលថា ការញ៉ាំអាហារបែបនេះទាំងឆៅ ឬឆ្អិនពិតជាអាចជួយសម្លាប់បាក់តេរីដែលកំពុងតែបង្កជំងឺក្នុងសួតបាន។ វិធីសាស្ត្រមានប្រសិទ្ធភាពបំផុតក្នុងការប្រើប្រាស់ខ្ទឹមសព្យាបាលជំងឺរបេងនោះគឺការស្ងោរទឹកដោះគោមួយពែង ទឹក៤ពែង និងខ្ទឹមសដែលហាន់រួចកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ។ នៅពេលទឹកដែលដាំនោះសល់តែមួយភាគបួន គួរតែដាក់វាឱ្យត្រជាក់សិនចាំផឹក។ អ្នកគួរតែញ៉ាំចំនួន ៣ដងក្នុងមួយថ្ងៃ។
វាគ្មានអ្វីជាអាថ៌កំបាំងឡើយ ខ្ទឹមសមានសមាសធាតុជាថ្នាំប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី។ នេះហើយគឺជាមូលហេតុដែលថា ការញ៉ាំអាហារបែបនេះទាំងឆៅ ឬឆ្អិនពិតជាអាចជួយសម្លាប់បាក់តេរីដែលកំពុងតែបង្កជំងឺក្នុងសួតបាន។ វិធីសាស្ត្រមានប្រសិទ្ធភាពបំផុតក្នុងការប្រើប្រាស់ខ្ទឹមសព្យាបាលជំងឺរបេងនោះគឺការស្ងោរទឹកដោះគោមួយពែង ទឹក៤ពែង និងខ្ទឹមសដែលហាន់រួចកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ។ នៅពេលទឹកដែលដាំនោះសល់តែមួយភាគបួន គួរតែដាក់វាឱ្យត្រជាក់សិនចាំផឹក។ អ្នកគួរតែញ៉ាំចំនួន ៣ដងក្នុងមួយថ្ងៃ។
តែបៃតង
ដោយសារតែអង់ទីអុកស៊ីដង់ដ៏គួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍មួយចំនួនក្នុងតែបៃតង ទើបធ្វើឱ្យវាក្លាយទៅជាភេសជ្ជៈមួយប្រភេទដែលអ្នកជំងឺរបេងចូលចិត្តញ៉ាំ។ អង់ទីអុកស៊ីដង់ដ៏អស្ចារ្យមួយពែងៗតែបៃតងអាចជួយទប់ស្កាត់ការបំបែកខ្លួនរបស់បាក់តេរីបង្កជំងឺ ព្រមទាំងការពារកោសិកាសុខភាពល្អរបស់សួតកុំឱ្យឆ្លងជំងឺទៀត។
ដោយសារតែអង់ទីអុកស៊ីដង់ដ៏គួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍មួយចំនួនក្នុងតែបៃតង ទើបធ្វើឱ្យវាក្លាយទៅជាភេសជ្ជៈមួយប្រភេទដែលអ្នកជំងឺរបេងចូលចិត្តញ៉ាំ។ អង់ទីអុកស៊ីដង់ដ៏អស្ចារ្យមួយពែងៗតែបៃតងអាចជួយទប់ស្កាត់ការបំបែកខ្លួនរបស់បាក់តេរីបង្កជំងឺ ព្រមទាំងការពារកោសិកាសុខភាពល្អរបស់សួតកុំឱ្យឆ្លងជំងឺទៀត។
ទឹកដោះគោ
កាលស្យូមគឺជាជាតិរ៉ែមួយប្រភេទដែលគេស្គាល់ថាអាចទប់ស្កាត់ជំងឺរបេងបាន។ នេះហើយគឺជាមូលហេតុដែលថាការញ៉ាំទឹកដោះគោជាទៀងទាត់គួរតែធ្វើលើអ្នកជំងឺរបេង។ បើសិនជាអ្នកបារម្ភអំពីការឡើងទម្ងន់ អ្នកក៏អាចជ្រើសរើសទឹកដោះគោណាដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាប ឬគ្មានជាតិខ្លាញ់បានដែរ។
កាលស្យូមគឺជាជាតិរ៉ែមួយប្រភេទដែលគេស្គាល់ថាអាចទប់ស្កាត់ជំងឺរបេងបាន។ នេះហើយគឺជាមូលហេតុដែលថាការញ៉ាំទឹកដោះគោជាទៀងទាត់គួរតែធ្វើលើអ្នកជំងឺរបេង។ បើសិនជាអ្នកបារម្ភអំពីការឡើងទម្ងន់ អ្នកក៏អាចជ្រើសរើសទឹកដោះគោណាដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាប ឬគ្មានជាតិខ្លាញ់បានដែរ។
ផ្លែចេក
ការញ៉ាំផ្លែចេកគឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏អស្ចារ្យមួយក្នុងការបង្កើនមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងអនុញ្ញាតឱ្យរាងកាយទប់ស្កាត់ការបង្ករោគនៅសួតបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាពទៀតផង។ រឿងដ៏ល្អបំផុតអំពីផ្លែចេកនោះគឺថា អ្នកអាចញ៉ាំវាបានគ្រប់វិធីទាំងអស់៕
ការញ៉ាំផ្លែចេកគឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏អស្ចារ្យមួយក្នុងការបង្កើនមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងអនុញ្ញាតឱ្យរាងកាយទប់ស្កាត់ការបង្ករោគនៅសួតបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាពទៀតផង។ រឿងដ៏ល្អបំផុតអំពីផ្លែចេកនោះគឺថា អ្នកអាចញ៉ាំវាបានគ្រប់វិធីទាំងអស់៕
No comments:
Post a Comment