ពោតគឺជារបស់ដែលមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលអ្នកនឹកស្មានមិនដល់ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ មានមនុស្សភាគច្រើនចូលចិត្តបរិភោគវាណាស់ ដោយសារតែវាមានរសជាតិផ្អែម ហើយវាថែមទាំងអាចធ្វើឲ្យអ្នកមានសុខភាពល្អទៀតផងក្រោយពេលដែលអ្នកបរិភោគវារួច ដូចនេះតើវាអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះដល់អ្នកទៅ?
ការពារបេះដូង និងជំងឺមហារីក
តាមការស្រាវជ្រាវរបស់អ្នកឯកទេសបានបញ្ជាក់ថាពោតគឺជាបន្លែដែលមានវីតាមីនខ្ពស់បំផុត ជាងនេះទៅទៀត វាមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលអាចធ្វើឲ្យអ្នកចៀសផុតពីជំងឺបេះដូង និងជំងឺមហារីកបានយ៉ាងងាយក្រោយពេលដែលអ្នកបរិភោគច្រើន។
តាមការស្រាវជ្រាវរបស់អ្នកឯកទេសបានបញ្ជាក់ថាពោតគឺជាបន្លែដែលមានវីតាមីនខ្ពស់បំផុត ជាងនេះទៅទៀត វាមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលអាចធ្វើឲ្យអ្នកចៀសផុតពីជំងឺបេះដូង និងជំងឺមហារីកបានយ៉ាងងាយក្រោយពេលដែលអ្នកបរិភោគច្រើន។
ទប់ទល់នឹងជំងឺចាស់ និងលើសឈាម
នៅក្នុងពោតមានកាលស្យូមជាច្រើនដូចទឹកដោះគោដែរ ដូចនេះបើអ្នកស្រូបយកកាលស្យូមមួយថ្ងៃមួយក្រាម នោះ៦អាទិត្យក្រោយមកសំពាធឈាមអ្នកនឹងចុះបាន៩% វាមិនត្រឹមតែអាចធ្វើឲ្យសំពាធឈាមអ្នកចុះ វាថែមទាំងអាចធ្វើឲ្យអ្នកមិនងាយចាស់ទៀតផងដោយសារតែវាមានវីតាមីនE ដែលអាចធ្វើឲ្យអ្នកគ្មានជំងឺប្រតិកម្មស្បែក ម្យ៉ាងទៀតវាថែមទាំងអាចបង្កើនការចងចាំរបស់អ្នកទៀតផង។
នៅក្នុងពោតមានកាលស្យូមជាច្រើនដូចទឹកដោះគោដែរ ដូចនេះបើអ្នកស្រូបយកកាលស្យូមមួយថ្ងៃមួយក្រាម នោះ៦អាទិត្យក្រោយមកសំពាធឈាមអ្នកនឹងចុះបាន៩% វាមិនត្រឹមតែអាចធ្វើឲ្យសំពាធឈាមអ្នកចុះ វាថែមទាំងអាចធ្វើឲ្យអ្នកមិនងាយចាស់ទៀតផងដោយសារតែវាមានវីតាមីនE ដែលអាចធ្វើឲ្យអ្នកគ្មានជំងឺប្រតិកម្មស្បែក ម្យ៉ាងទៀតវាថែមទាំងអាចបង្កើនការចងចាំរបស់អ្នកទៀតផង។
ការពារភ្នែករបស់អ្នក
តាមការស្រាវជ្រាវរបស់ប្រទេសអាមេរិកនៅឆ្នាំ១៩៩៤បានឲ្យដឹងថា នៅក្នុងពោតមានសារធាតុម្យ៉ាងដែលក្រោយពេលដែលអ្នកបរិភោគរួច វាអាចធ្វើឲ្យភ្នែកអ្នកមានសុខភាពល្អ មិនងាយព្រិលឡើយនៅពេលចាស់ជរា។
តាមការស្រាវជ្រាវរបស់ប្រទេសអាមេរិកនៅឆ្នាំ១៩៩៤បានឲ្យដឹងថា នៅក្នុងពោតមានសារធាតុម្យ៉ាងដែលក្រោយពេលដែលអ្នកបរិភោគរួច វាអាចធ្វើឲ្យភ្នែកអ្នកមានសុខភាពល្អ មិនងាយព្រិលឡើយនៅពេលចាស់ជរា។
បញ្ចុះកាឡូរីក្នុងរាងកាយមនុស្ស
តាមការស្រាវជ្រាវរបស់សមាជិកស្រាវជ្រាវនៅក្នុងប្រទេសអាមេរិកបានបញ្ជាក់ថា ពោតអាចធ្វើឲ្យកាឡូរីនៅក្នុងខ្លួនអ្នកចុះបានយ៉ាងងាយ ដូចនេះអ្នកមិនងាយមានជំងឺផ្សេងៗកើតឡើងឡើយ ជាពិសេសជំងឺស្ទះសរសៃឈាម។
តាមការស្រាវជ្រាវរបស់សមាជិកស្រាវជ្រាវនៅក្នុងប្រទេសអាមេរិកបានបញ្ជាក់ថា ពោតអាចធ្វើឲ្យកាឡូរីនៅក្នុងខ្លួនអ្នកចុះបានយ៉ាងងាយ ដូចនេះអ្នកមិនងាយមានជំងឺផ្សេងៗកើតឡើងឡើយ ជាពិសេសជំងឺស្ទះសរសៃឈាម។
អាចព្យាបាលជំងឺផ្សេងៗ
វាអាចធ្វើឲ្យក្រពះអ្នករំលាយអាហារបានល្អ អាចព្យាបាលជំងឺក្អួត ជំងឺហើម ជាពិសេសជំងឺទឹកនោមផ្អែម ដោយសារតែនៅក្នុងពោតមានកាលស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម វីតាមីនA, B1, B2, B6 និងE៕
វាអាចធ្វើឲ្យក្រពះអ្នករំលាយអាហារបានល្អ អាចព្យាបាលជំងឺក្អួត ជំងឺហើម ជាពិសេសជំងឺទឹកនោមផ្អែម ដោយសារតែនៅក្នុងពោតមានកាលស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម វីតាមីនA, B1, B2, B6 និងE៕
No comments:
Post a Comment