Saturday, December 9, 2017

ដំឡូងជ្វា​មាន​ជីវជាតិ​ពោរពេញ​ទៅ​ដោយ​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើនណាស់​

​ដំឡូងជ្វា​មាន​ជីវជាតិ​ពោរពេញ​ទៅ​ដោយ​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើនណាស់​
ត្រឹមតែ​ដំឡូងជ្វា​ទំហំ​មធ្យម​មួយ​មឺ​មក៏​មាន​វីតាមីន A ស្មើ​នឹង​តម្រូវការ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​រហូតដល់ ៤០០​ភាគរយ ជាមួយគ្នា​នឹង​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូម និង​ជាតិ​សរសៃ​ផងដែរ​។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ដំឡូងជ្វា​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ​ច្រើន​ជាង​ដំឡូង​ធម្មតា ហើយក៏​មាន​កាឡូរី​ទាប​ដែរ​។
​ដំឡូងជ្វា​មាន​សារធាតុ​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ក្រពះ និង​ពោះវៀន​។ វីតាមីន C, B កំ​ផ្លេច ប៉ូ​តា​ស្យូម Beta-carotene និង​កាលស្យូម​អាច​ព្យាបាល​ជំងឺ​ដំបៅ​ក្រពះ​បាន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ដំឡូងជ្វា​អាចជួយ​បង្ការ​ការ​ទល់លាមក និង​ការបង្កើត​ជា​អាស៊ីត​ច្រើន ដូច្នេះ​វា​នឹង​កាត់បន្ថយ​ឱកាស​នៃ​ការកើត​ដំបៅ​ក្នុង​ក្រពះ​ផងដែរ​។

ការដុត​ដំឡូង​
​ចូរ​ដុត​ដំឡូងជ្វា ១០០​ក្រាម និង​ញ៉ាំ​វា​មួយ​ថ្ងៃ​ពីរដង​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។ អ្នក​ក៏​អាច​បន្ថែម​ជា​ប្រេង​អូ​លីវ​មុននឹង​ញ៉ាំ​ផងដែរ​។ មិន​ត្រូវ​លាប​ដំឡូង​នេះ​ជាមួយ​ប្រេង​អូ​លីវ​មុន​ដុត​ឡើយ​។

ការ​ស្ងោដំឡូង​
​ការស្ងោ​ដំឡូងជ្វា និង​ញ៉ាំ​វា​គឺជា​មធ្យោបាយ​ដ៏​ល្អ​បំផុត​ដើម្បី​ជួយ​ឲ្យ​របួស ឬ​ដំបៅ​ក្នុង​ក្រពះ​ឆាប់​ជា​។
•​    ​ចូរ​ដាក់​ដំឡូងជ្វា​តូ​ចល្ម​មួយ​ដែល​មាន​ទម្ងន់ ១០០​ក្រាម ក្នុង​ឆ្នាំ​ភ្លើង​
•​    ​ចាក់ទឹក​ចូលក្នុង​ឆ្នាំ​នោះ​ហើយ​គ្រប​វា​
•​    ​ចូរ​ស្ងោរ​វាឲ្យ​ឆ្អិត​រហូត​ដល់​ដំឡូងនោះ​ទន់ ហើយក៏​មិន​ត្រូវ​ស្ងោរ​ឆ្អិន​ខ្លាំងពេក​អី​
•​    ​យក​វា​ចេញពី​ទឹ​កក្តៅ ហើយ​ដាក់​នៅ​កន្លែង​ត្រជាក់​
•​    ​ចូរ​ញ៉ាំ​វា ឬ​អាច​លាយ​ជាមួយ​ប្រេង​អូ​លីវ​បន្ថែម​ក៏​បាន​ដែរ​
•​    ​ចូរ​ញ៉ាំ​ដំឡូងជ្វា​ដែល​ស្ងោរ​នេះ​យ៉ាងហោចណាស់​ពីរដង​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​រយៈពេល ២​សប្តាហ៍​ដើម្បី​ដំបៅ​ក្រពះ​ជា​៕

No comments:

Post a Comment