Friday, October 30, 2015

គ្រាប់ល្ហុង ត្រូវបាន​ចាត់ទុក​ដូចជា​ឱសថ​១

​កម្រ​មាន​នរណា​ដឹងថា គ្រាប់ល្ហុង ត្រូវបាន​ចាត់ទុក​ដូចជា​ឱសថ​១ ប្រភេទ មាន​ប្រសិទ្ធភាព​គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើល ចំពោះ​សុខភាព​មនុស្ស ។​
​គ្រាប់​ល្ហុង​អាច​បរិភោគបាន ហើយ​វា​មាន​ប្រយោជន៍​សុខ​ភាពជា ច្រើន ។ វិធី​ល្អ​បំផុត ដើម្បី​ប្រើប្រាស់ គ្រាប់​ល្ហុង គឺ​ទុកឱ្យ​ស្ងួត​, កិន​ឱ្យ​ម៉ដ្ឋ និង​រក្សាទុក​ក្នុង​ប្រអប់​បិទ​ជិត ។ គ្រាប់ ល្ហុង​មាន​លក្ខណៈពិសេស​ប្រឆាំង រលាក​, ប្រឆាំង​បាក់តេរី និង​ល្អប្រសើរ សម្រាប់​ការរំលាយ​អាហារ​, តម្រង នោម​, ថ្លើម ។
១-​ព្យាបាល​ក្រឹ​ន​ថ្លើម​
​ល្ហុង​ជា​ឱសថ​ធម្មជាតិ​មួយ​អាច ព្យាបាល​ជំងឺ​ក្រឹ​ន​ថ្លើម​។​វា​ជួយ​កម្ចាត់ ជាតិពុល​ក្នុង​ថ្លើម​យ៉ាង​ប្រសិទ្ធភាព​។ គ្រាប់​ល្ហុង​ទទួលទាន​ជាមួយ​ទឹកក្រូច​ឆ្មារ ក្នុង​រយៈពេល​២​ខែ​បាន​បង្ហាញថា​អាច ព្យាបាល​ជំងឺ​ក្រឹ​ន​ថ្លើម​តាម​ទិស​សកម្ម​។​
​២-​ប្រឆាំង​ឆ្លង​មេរោគ​
​គ្រាប់​ល្ហុង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព ប្រឆាំង​វីរុស និង​ព្យាបាល​សះ​ជំងឺឆ្លង ដោយ​វីរុស​នៅ​កម្រិត​ស្រាល ។​
​៣-​ប្រឆាំង​មហារីក​
​សមាសធាតុ​មាននៅ​ក្នុង​គ្រាប់ ល្ហុង អាច​ទប់ស្កាត់​ការលូតលាស់​របស់ កោសិកា​មហារីក និង​ដុំ​គីស ។ គ្រាប់​ល្ហុង អាចជួយ​សរីរាង្គ​មនុស្ស​ប្រឆាំង​ជំងឺ មហារីក​ពោះវៀនធំ​, មហារីក​សុដន់​, មហារីក​ឈាម​, សួត និង​ក្រពេញ ប្រូ​ស្តា​ត ។​
​៤-​ទប់ស្កាត់​ជំងឺ​ខ្សោយ តម្រងនោម​
​គ្រាប់​ល្ហុង​ក៏​ត្រូវបាន​ប្រើប្រាស់ ដើម្បី​ព្យាបាល​ជំងឺ​តម្រងនោម ។ វា​ត្រូវ បាន​បញ្ជាក់ថា មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការ ព្យាបាល​រោគ​នេះ ។​
​៥-​កែប្រែ​ប្រសើរឡើង​នូវ ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​
​ប្រភេទ​អង់​ហ្ស៊ី​ម papain មាន​ក្នុង​គ្រាប់​ល្ហុង​អាច​ជំនួយ​សម្រាប់​ប្រព័ន្ធ រំលាយ​អាហារ ។ វា​ជួយ​កែប្រែ​ធ្វើឱ្យ ប្រសើរឡើង​នូវ​ដំណើរការ​រំលាយ អាហារ និង​ជួយ​រំលាយ​សារជាតិ ប្រូតេអ៊ីន ។​
​៦-​មាន​ប្រយោជន៍​ចំពោះ សន្លាក់
​លក្ខណៈ​ប្រឆាំង​រលាក​របស់ គ្រាប់​ល្ហុង មាន​ប្រយោជន៍​ក្នុងការ ព្យាបាល​រលាក​សន្លាក់ និង​ជំងឺ​សន្លាក់​៕

No comments:

Post a Comment