Sunday, December 10, 2017

អាហារ​​ ៣ ប្រភេទអាចសម្លាប់អ្នក បើអ្នកចម្អិនមិនបានល្អ

ការ​ចម្អិន​អាហារ​ជា​របៀប​រស់នៅ​មួយ​របស់​មនុស្ស​។ សេចក្តីរាយការណ៍​ព័ត៌មាន​របស់ Fox News របស់​អាមេរិក​បាន​អោយ​ដឹងថា​មាន​អាហារ​មួយ​ចំនួន​អាច​នឹង​ធ្វើអោយ​មនុស្ស​ស្លាប់​បាន​បើសិនជា​វា​មិន​ត្រូវបាន​ចម្អិន​បានល្អ​ទេនោះ​។​
​ខាងក្រោម​នេះ​គឺជា​អាហារ​បី​ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​ចម្អិន​អោយបាន​ល្អ​មុននឹង​បរិភោគ បើសិន​ជា​អ្នក​មិន​ចង់​ស្លាប់​ដោយសារ​វា​ទេ​នោះ​។​

​ទំពាំង​
​មុន​នឹង​អ្នក​បរិភោគ​ទំពាំង អ្នក​ត្រូវ​ចិត​សម្បក​ក្រៅ​ចេញ​ហើយ​ទន្ទឹម​នោះ​ត្រូវ​ចម្អិន​វា​អោយបាន​ល្អ មុន​នឹង​បរិភោគ​។ ប៉ុន្តែ​ទំពា​ងំ​កំប៉ុង​ត្រូវបាន​គេ​ដក​ជាតិពុល​វា​ចេញទៅ​ហើយ ដូច្នេះ វា​មិន​អី​ទេ​បើសិន​ជា​អ្នក​បរិភោគ​វា​នោះ​។​

​ដំឡូង​មី​
​ដំឡូង​មី​អាច​នឹង​ពុល​បើសិន​ជា​អ្នក​ហូប​ឆៅ​។ វា​មាន​សារជាតិ Cyanogenic glucosides ដែល​ជំរុញ​ដល់​ការបញ្ចេញ​ជាតិពុល Hydrogen Cyanide​។ វា​ជា​ជាតិពុល​គ្មាន​ពណ៌​និង​គ្រោះថ្នាក់​ខ្លាំង​។ ដូច្នេះ សូម​ប្រយ័ត្ន​នៅក្នុង​ការបរិភោគ​ដំឡូង​មី​។ ត្រូវ​ប្រាកដថា​ដំឡូង​នោះ​ឆ្អិន​មុននឹង​បរិភោគ​វា​។​

​សាច់មាន់​
​យើង​បរិភោគ​សាច់​មាន់​សឹង​រាល់ថ្ងៃ​។ ដូច្នេះ​សូម​ប្រយ័ត្ន​ផង​។ សាច់​មាន់​ដែល​មិន​ឆ្អិន​អាច​បង្ក​ជា​ជំងឺ​គ្រុនពោះវៀន ធ្វើអោយ​ក្អូត ចុកពោះ រាគ ជាដើម​។ ទោះបី​វា​មិន​អាច​ធ្វើអោយ​ស្លាប់​បាន តែ​វា​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ខ្លាំង​ជា​ពិសេស​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​និង​កុមារ​។​

​ដូច្នេះ​សូម​បងប្អូន​ប្រយ័ត្ន​និង​ចម្អិត​អោយបាន​ល្អ​មុន​បរិភោគ​អាហារ​បី​មុខ​នេះ​។ សូម​ចុច share ដល់​មនុស្ស​គ្រប់គ្នា​ដើម្បី​កុំអោយ​មាន​គ្រោះថ្នាក់​៕

No comments:

Post a Comment